Ajalugu

Meistrite hoovi eesmärgiks oli luua erinevate kunstierialade ateljeed-töökojad ja näituseruumid, kuhu nii linnarahvas kui ka kaugemad külalised saavad tulla vaatama meistrite igapäevatööd, nautima nende loomingut näitustel või lihtsalt jooma tassikest head kohvi ühes kaunis vanalinna hoovis.

Tallinna vanalinna keskel, Raekoja platsilt sada meetrit nurga taha sadama poole keerates leiad Vene tänav 6 asuva vana ajaloolise kinnistu, mille õuehooned ei ela praegu oma paremaid päevi. Osa on varisemisohtlikud ja tühjad, osa on kasutusel puukuuridena, sest allesjäänud korterites on külm vesi ja ahjuküte. Elame aastal 1993…

Hoovil on aga märkimisväärne ajalugu. Ajaloolaste väitel pärinevad vanemad ehitised juba 13. sajandist. Esimesed kirjalikud teated kinnistust on aastast 1371. Järgnevate sadade aastate jooksul on küll tehtud palju ümberehitusi vastavalt ajastu moele või omaniku vajadustele, kuid tänaseni on alles keskaegsed võlvkeldrid, keerdtrepid, raidkiviaknad, talalaed ja palju muud vaatamisväärset.

Galerii